Anit va tindre lloc un nou ple ordinari a l’Ajuntament de la Jana. Després de llegir l’acta de la sessió anterior, el portaveu de BLOC-Compromís Domingo Tolós va comentar a l’alcalde que este Ple hauria d’haver tingut lloc abans del 30 d’abril, com es va acordar en Ple. A més, va aprofitar per recordar-li que la convocatòria de ple no s’ajustava a la llei, ja que les convocatòria ordinàries s’han de fer amb una antelació de 72 hores abans de la sessió.

Una vegada aclarits estos errors, el portaveu de BLOC-Compromís va comentar que en l’acta, com ja és tradició, hi havia errors, errors que sempre beneficien als mateixos. Per exemple, en la moció que havia presentat el BLOC-Compromís sobre la gestió de l’aigua, no apareixien les propostes d’acord. Tampoc apareix en cap lloc que l’alcalde havia certificat un ple que mai ha tingut lloc ni la proposta del BLOC-Compromís de fer un concurs públic amb publicitat per a la contractació de l’empresa que ha de modificar l’enllumenat públic.

Després d’això, es va passar a tractar el punt més important de l’ordre del dia, el pla d’ajust. L’interventor va explicar el pla d’ajust que s’havia presentat. Llavors, davant la sorpresa dels grups de l’oposició, l’alcalde va dir que no se’n sabia res, d’eixe pla d’ajust, que això era només cosa del secretari. Després que els grups de l’oposició insistiren que alguna responsabilitat tindria l’alcalde, este una i altra vegada repetia que ell no en tenia res a vore. Al remat, una situació ben absurda, ja que és el propi alcalde qui té la competència d’incloure els punts de l’ordre del dia i, per tant, és responsable del que es porte al ple. A més, és competència de l’alcalde la direcció del personal de l’Ajuntament.

Però l’absurditat no acaba aquí. Després els grups de l’oposició van argumentar que no els pareixia bé eixe pla d’ajust per una sèrie de raons econòmiques i que votarien en contra, i va arribar la sorpresa final: a l’equip de govern, tampoc li agradava eixe pla d’ajust i s’abstindria! És a dir, no votarien a favor del seu propi pla d’ajust que presentaven per segona vegada (això després d’estar més de mitja hora debatent si es podia retirar de l’ordre del dia o no…)

Davant d’esta situació d’abandó de funcions per part de l’alcalde, des de BLOC-Compromís ens preguntem: 1) Com un alcalde pot dir que no té cap responsabilitat d’una cosa que porta per iniciativa pròpia al ple? 2) Si l’interventor està sota les ordres de l’alcalde, com pot desentendre’s dels informes que el propi alcalde va manar fer? 3) Si el mateix alcalde pensa que eixe pla d’ajust no es vàlid i, per tant, no el votarà a favor, per què el porta al ple?

Després de l’espectacle marcià, es va passar als decrets d’alcaldia i a la resta de punts: la modificació del estatuts de la Mancomunitat Baix Maestrat, l’exempció d’impostos a vehicles antics, la presentació Gas Natural i el recurs contenciós administratiu d’una empresa contra l’Ajuntament de la Jana.

També es va tractar el Pla Local de Cremes. Però l’alcalde no va tindre més remei que retirar el punt l’ordre del dia, perquè no s’havíen introduit les modificacions que el consell agrari havia proposat. El portaveu del BLOC va dir que el pla de cremes que havia aprovat la Conselleria s’hauria de passar abans pel consell agrari per a vore la opinió dels seus representants. El pitjor de tot l’assumpte és que serà difícil que el Pla estiga aprovat per a este estiu.

Finalment, va haver el torn dels precs i preguntes, que podeu trobar en l’apartat d’esta pàgina web «Treball de legislatura».