En l’últim Ple ordinari es van aprovar dos mocions per urgència, una que vam presentar BLOC-Compromís on es demanava que a partir d’ara es graven els plens i les comissions i una altra que va presentar el PSOE on es demanava que l’Ajuntament de la Jana cobre l’IBI als edificis propietat de l’Església.

Pel que fa a la primera moció, BLOC-Compromís vam demanar que es graven els plens i comissions perquè considerem que les actes són prou incompletes. A més, d’aquesta manera creiem que es facilita la tasca del secretari a l’hora de redactar les actes. Les propostes d’acord eren les següents:
1)Que a partir del dia d’avui els plens i les comissions es graven (almenys el so) i que es passe una còpia a tots els grups polítics de l’Ajuntament.
2)Que, per tal de fer una administració més transparent i moderna, s’estudie per al futur, la gravació en vídeo dels plens i la seua retransmissió en directe per Internet o, almenys, que posteriorment el ple gravat es penge en Internet.
Cal afegir, que l’alcalde va dir que una gravadora li costaria a l’Ajuntament 3000€, cosa que des de BLOC-Compromís no compartim i que demostrarem que és mentida. També va dir l’alcalde davant la sorpresa dels membres de l’oposició que havia signat un conveni amb el Canal 56, perquè graven “coses” a la Jana i que els demanaria que gravaren els plens.
La moció es va aprovar amb els vots favorables de BLOC, PSOE i dos regidors del PP, ja que la regidora del PP Ana María Eroles va votar en contra.
Des de BLOC-Compromís de la Jana estem satisfets que s’haja aprovat esta moció, però estem sorpresos de que l’alcalde haja signat un conveni amb una empresa privada, sense que l’haja autoritzat el Ple i sense tindre partida pressupostària. Per tant li exigirem les responsabilitats que calga.
La segona moció que es va aprovar la va presentar el PSOE i demanava que l’Ajuntament de la Jana cobre als edificis propietat de l’Església l’IBI. La moció es va aprovar amb els vots favorables de BLOC i PSOE i els vots en contra del PP.