Aquí teniu els articles de l’InfoBLOC Número 6 que repartirem entre avui i demà.

   Un any de treball a l’Ajuntament de la Jana

Quan vam entrar ara fa un any a l’Ajuntament, la nostra prioritat era posar-nos a treballar des del primer dia per tal de millorar aquelles coses que pensàvem que no s’estaven fent bé. Un any després vos presentem el que ha sigut la nostra tasca a l’Ajuntament de la Jana, on hem presentat 16 mocions, 15 sol·licituds i més de 50 precs i preguntes.

Com serà molt difícil enumerar tot el nostre treball en este espai, podeu consultar tot el que hem presentat a l’Ajuntament en la nostra pàgina web http://lajana.compromis.net/legislatura/. Aquí ens limitarem a fer un resum del que considerem més important.

Pel que fa a les mocions presentades, s’han aprovat per unanimitat les que demanàvem la documentació en valencià, la del pagament a proveïdors, la de contractar música en valencià i la d’eliminar el cànon de sanejament a les granges (tot i que després no es va complir). Es van aprovar amb els vots de BLOC i PSOE i en contra del PP, les mocions relatives al fet que el poble es quedés amb la gestió pública de l’aigua, la del pagament d’impostos d’escombraries per part de l’Església, la que demanàvem que es gravaren els plens i una moció contra les retallades en sanitat i educació.

En altres mocions vam ser els únics que vam votar a favor i, per tant, es van rebutjar. Concretament, vam demanar una auditoria econòmica de l’Ajuntament, la gratuïtat dels llibres de text, la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, ser subseu de la Llum de les Imatges, modificacions dels estatuts del Consorci de Residus o que els veïns i veïnes participen en la decisió de les obres que es fan des de l’Ajuntament, entre d’altres.

Pel que fa a les sol·licituds d’informació que demanem des del principi de legislatura, principalment, consistien a sol·licitar informació econòmica i administrativa bàsica per al nostre treball d’oposició. Lamentablement, esta informació se’ns ha negat sistemàticament i això que ho hem demanat fins a 6 vegades. Per exemple, a dia d’avui no tenim la liquidació del pressupost de 2011, ni informes econòmics mensuals com marca la llei, ni expedients de contractació d’obres, serveis, personal i subministraments. A més han tardat un any a posar a disposició de l’oposició una bústia i un despatx, quan ho hagueren pogut fer des del primer dia.

A tot això, hem d’afegir l’incompliment d’alguns acords plenaris, l’incompliment de la legalitat vigent en matèria econòmica (no hi ha decrets d’alcaldia ni expedients administratius d’ordre de pagament de res) i la presumpta falsificació per part de l’alcalde d’un document públic on s’inventava un ple i uns acords que mai es van produir i, per tant, ens negava el dret a expressar la nostra opinió, un dret fonamental i sagrat en democràcia. Per això, ens vam vore obligats a demanar la dimissió de l’alcalde el passat mes de juny (podeu consultar la sol·licitud de dimissió amb una carta explicativa en la nostra pàgina web).

A més de la presentació de mocions, sol·licituds, precs i preguntes, hem mantingut reunions amb persones o grup de persones que els afectaven les decisions que es prenien a l’Ajuntament, per escoltar la seua opinió, com per exemple la dels grangers en el tema del cànon de sanejament. També hem portat precs i preguntes al Ple que ens han fet els veïns i veïnes del poble i ens hem posat a disposició de tots aquells que ho han demanat per tal de portar qualsevol reivindicació, proposta o millora en qualsevol tema d’interès.

  Domingo Tolós Llàdser
  Portaveu de BLOC-Compromís a l’Ajuntament de la Jana

   NO a la taxa de transport i tractament d’escombraries

Fa uns mesos des de BLOC-Compromís per la Jana vam advertir a tot el veïnat que el Consorci de Residus de la Zona 1 amb els vots favorables de tots els alcaldes del PP i del PSOE anava a imposar-nos una taxa pel tractament d’escombraries totalment abusiva. BLOC-Compromís vam ser els únics que vam presentar al·legacions a esta taxa.

Fa pocs dies ens han arribat els rebuts pel tractament d’escombraries i tots hem pogut comprovar que el que vam anunciar fa uns mesos i, per desgràcia, s’ha convertit en realitat. Des de BLOC-Compromís per la Jana, anem a començar una altra campanya d’al·legacions a esta taxa. Per això, ens hem reunit amb un advocat i ens ha preparat la documentació necessària per recórrer el rebut. Per tant, totes aquelles persones que vulguen fer al·legacions a la taxa d’escombraries poden posar-se en contacte amb el portaveu del nostre grup polític a l’Ajuntament, Domingo Tolós i ell els explicarà el que han de fer per reclamar.

A tot això, cal afegir que encara ens han de cobrar la taxa del transport d’escombraries que cobra l’Ajuntament i a la qual des de BLOC-Compromís també ens vam oposar, perquè la taxa que ens cobraran és molt superior al cost del servei i nosaltres considerem que segons la legislació vigent, això és il·legal.

Si voleu informació més extensa sobre el tema podeu consultar la nostra web: http://lajana.compromis.net

BLOC-Compromís per la Jana a les Corts Valencianes i a la Diputació de Castelló

Com hem explicat abans, hem estat treballant a l’Ajuntament del poble des del primer dia, però la nostra feina no acaba aquí. Coordinats amb els diputats de Compromís a les Corts Valencianes i a la Diputació de Castelló, des de la Jana hem presentat propostes que han estat vetades o rebutjades pel PP.

En les Corts Valencianes vam presentar dos esmenes als pressupostos de 2012 per aconseguir que la Generalitat Valenciana restaurara les ermites del Carrascal i del cementeri. A esta proposta, el PP va votar en contra. També vam presentar una proposició no de llei, per a l’eliminació del cànon de sanejament il·legal que paguen les granges i el PP, de nou, va votar en contra. Com podem vore, el PP vota en contra de qualsevol mesura que supose la millora de la Jana.

D’altra banda, en la Diputació de Castelló ens hem interessat per l’estudi arqueològic que va fer el Servei d’Arqueologia i també hem fet preguntes en el plenari de la Diputació sobre els incompliments plenaris de l’alcalde de la Jana.

Per últim, volem afegir que els diputats de Compromís a la Diputació i a les Corts Valencianes han visitat la Jana en diferents ocasions. Una d’estes ocasions va ser el dia de la Fira, convidats per l’Ajuntament, cosa que agraïm públicament.

   El BLOC Jove de la Jana comença a caminar

Fa pocs dies es va constituir el primer col·lectiu del BLOC Jove de la comarca al nostre poble. En l’acte, que va comptar amb la presència del portaveu de BLOC-Compromís a l’Ajuntament de la Jana i altres membres del BLOC Jove de la comarca, es van escollir les persones encarregades de dirigir el projecte. Estes persones seran:
Secretari local: Alfredo Roé Cervera.
Secretari d’organització: Javier Roca Vallés.
Secretaria de comunicació: Alba Terrades Gauxax.
També es van traçar els objectius de treball per als pròxims mesos. Des del BLOC Jove de la Jana es vol animar tota la gent jove del poble a participar del projecte. Un projecte que naix per aglutinar totes aquelles persones fartes que el PP retalle les esperances de futur dels joves. El BLOC Jove pretén ser una organització que lluita i defensa els drets i llibertats del nostre poble.