Ja han passat les festes patronals d’agost i les del beat Jacinto Orfanell, per tant ha arribat l’hora que, des de BLOC-Compromís de la Jana, valorem el que, des de la nostra opinió, han sigut les festes i com ha actuat l’equip de govern del PP del nostre poble.

Considerem que els actes de les festes han sigut una repetició dels anys anteriors, sense cap novetat i sense cap aportació nova. Per tant, la valoració dels actes no és ni negativa ni positiva, més bé considerem que hem assisit a una còpia del que ja feien anteriors equips de govern, tant del PP com del PSOE. També volem informar al veïnat de la Jana que, des del nostre grup polític, teníem una llista d’activitats per tal de millorar les festes que no vam poder aportar, perquè l’alcalde no va reunir la comissió corresponent en tot l’any i, quan ja ho va fer, estava tot organitzat i tancat.

Pel que fa a les despeses de festes, pensem que és un excés que no ens podem permetre davant la situació financera en què es troba el nostre Ajuntament, endeutat fins a les celles i a un pas de ser intervinguts. Només l’any 2011, ja es van gastar més de 60.000€ (20% del pressupost). També considerem que els diners de les festes són un autèntic descontrol econòmic ja que ningú sap que es fa amb eixos diners.

En l’últim Ple, des de BLOC-Compromís, vam comprovar com des de l’Ajuntament es transferien diners a un número de compte (de festes), del qual eren titulars l’alcalde i una regidora, i després eixos diners ja no passaven cap control administratiu. El nostre grup considera que això és un presumpte delicte i les pròximes setmanes treballarem perquè es tanque eixe número de compte.

Continuant amb el descontrol econòmic, podem afegir que les orquestres es van contractar només per un motiu: perquè els de l’empresa contractada eren amics de l’alcalde. A més, el pressupost aportat per eixa empresa no es va contrastar amb pressupostos d’altres empreses. I és que així és com actua l’alcalde de la Jana: contracta els seus amics, com ja va fer amb l’empresa de televisió comarcal. I després es presenta al ple donant lliçons de democràcia… Per tancar el tema de les orquestres, volíem afegir que el portaveu de BLOC-Compromís s’ha dirigit dos vegades a l’Ajuntament per a consultar el contracte amb eixa empresa i se’ns ha negat la informació i el mateix ha passat amb el contracte dels bous.

Per finalitzar, voldríem afegir que des de BLOC-Compromís hem assistit a tots els actes que s’han organitzat en festes i així ho continuarem fent. El motius són dos: d’una banda, perquè la nostra manera de fer política no és ni serà la pràctica del boicot als actes que organitze l’Ajuntament i, d’altra, perquè més enllà de les actituds poc democràtiques de l’equip de govern del PP de la Jana, hi ha una sèrie de gent que organitza desinteressadament els actes que se celebren en les festes i des del nostre grup polític no volem donar-los l’esquena. A més, aprofitem per des d’ací animar-los que ho continuen fent.