Un any més el PP ha tornat ha rebutjar les esmenes als pressupostos que des de BLOC-Compromís per la Jana hem presentat, tant a la Diputació de Castelló com a les Corts Valencianes, mitjançant els diputats de Compromís.

BLOC-Compromís per la Jana vam decidir que este any presentaríem poques esmenes, ja que consideràvem que els recursos dels pressupostos de la Generalitat Valenciana s’havien de destinar a aquelles actuacions més urgents. Per això només en vam presentar tres, que considerem prioritàries: la restauració de les esglésies de Sant Josep del Carrascal i de la Mare de Déu dels Àngels del cementeri i la construcció d’un nou centre d’atenció primària.

La restauració de les dos esglésies és tant urgent que pensem que si no s’actua amb rapidesa, qualsevol dia ens trobarem que s’assolaran i llavors ja no hi haurà solució possible. Des de BLOC-Compromís sempre hem considerat una prioritat la recuperació del nostre patrimoni i així continuarem reclamant-ho en totes les institucions.

També considerem prioritari la construcció d’un nou centre d’atenció primària. El que tenim a la Jana és dels pitjors que hi ha a la nostra comarca. A més, s’ha de tindre en compte que a la Jana ens trobem amb una població molt envellida, que necessita unes atencions sanitàries de qualitat i per això considerem imprescindible la construcció d’un nou centre d’atenció primària que s’adeqüe a les exigències sanitàries de la nostra població. I és que no ens cansarem de repetir que la sanitat pública, juntament amb l’educació pública, són dos dels cavalls de batalla del nostre grup polític.

Pel que fa a la Diputació de Castelló, només vam presentar una esmena als pressupostos que, a l’igual que les que vam presentar a les Corts Valencianes, van ser rebutjades per la majoria absolutista del PP. Concretament, l’esmena anava adreçada a la millora de la piscina municipal (pavimentar la piscina i millorar el mecanisme de cloració i bombeig de l’aigua).

Des de BLOC-Compromís per la Jana volem agrair a totes les persones que s’han interessat per les esmenes als pressupostos i que ens han suggerit propostes i ens han ajudat a millorar-les. També volem agrair als diputats i diputades de les Corts Valencianes i la Diputació de Castelló que les han defensat amb molta passió, com si dels seus propis pobles es tractara. Per últim només ens queda afegir que, tot i el menyspreu del PP cap al nostre poble, nosaltres continuarem treballant fins aconseguir el que considerem necessari per a tots els veïns i veïnes de la Jana.