La nit del 26 de febrer, va tindre lloc al saló de plens de l’Ajuntament de la Jana el primer ple ordinari de l’any. La sessió va començar amb el secretari llegint l’acta de la sessió anterior. A continuació, el portaveu de BLOC-Compromís al consistori, Domingo Tolós, va recordar a l’alcalde que eixe ple hauria d’haver tingut lloc abans del 31 de desembre i que, per tant, continuava incomplint els acords plenaris.

Pel que a fa l’ordre del dia, hi havia dos punts on BLOC-Compromís havíem presentat dos mocions. En primer lloc, estava el punt referent als POYS (l’obra anual que subvenciona una part la Diputació i l’altra part l’Ajuntament de la Jana, concretament 22.500 € la Diputació i 7.500€ l’Ajuntament de la Jana), on es presentaven tres propostes d’obra diferents:

1) La de BLOC-Compromís: Remodelació de la pista del ball per convertir-la en una plaça oberta al poble
2) La del PP: Enquitranar el carrer de Xert fins a l’altura de la pista.
3) La del PSOE: Arreglar la teulada del cementeri.

Després d’un debat sobre la idoneïtat de les obres i la seua prioritat, Domingo Tolós va proposar que enlloc de triar-ne una es podrien fer les tres durant la legislatura i van aprovar-ho per unanimitat, fer les tres obres, prioritzant les més urgents.

Des de BLOC Compromís per la Jana, voldríem explicar a la gent que, al mes de desembre, vam presentar la nostra proposta d’obra per al POYS, perquè la resta de grups polítics tingueren temps d’estudiar-la. A més, per facilitar la incorporació d’idees dels altres grups polítics, vam deixar un annex obert perquè es feren noves aportacions. Tot i això, ningú va aportar cap idea i no va ser fins dos dies abans d’este ple que el PP va presentar la seua proposta d’obra o el mateix dia del ple, que ho va fer el PSOE.
En este sentit, encara que compartim l’acord que les tres obres presentades són positives per al poble, també pensem que les propostes s’han de presentar amb més antelació, perquè a nosaltres ens agrada treballar les coses i consultar les persones afectades i escoltar la seua opinió.

L’altre punt important del plenari era la moció de BLOC-Compromís sobre la suspensió provisional del sou de l’alcalde per incompliment de les seues obligacions laborals i administratives. En un altre post ja vam explicar el perquè d’esta moció i les raons que ens portaven a presentar-la. I aquestes mateixes raons van ser les que va enumerar Domingo Tolós abans de començar el debat sobre la moció.
En resum, podem dir que la proposta no va tirar endavant, perquè el PSOE es va abstindre amb l’excusa que donaven dos mesos més a l’alcalde perquè solucionara tot el que havia fet malament fins ara (és clar, qui no treballa en tot l’any, ho fa el dia de Cap d’Any).
Al nostre parèixer, el PSOE té les mans lligades pel seu passat i quan miren enrere se’n recorden de com van governar. I és que ja va passar el mateix quan vam presentar la moció sobre l’auditoria dels comptes de l’Ajuntament, ja que gràcies a la seua abstenció la moció no va prosperar.

Per concloure, des de BLOC-Compromís, volem deixar constància que les mocions, sol·licituds o propostes que presentem a l’Ajuntament són fruit d’un intens debat i reflexió de moltes persones. De fet, estes propostes són aquelles que ens fan els veïns i veïnes de la Jana. Som conscients que algunes han tirat endavant i moltes altres no, però això no ens desanima a l’hora de presentar més propostes i demanar més informació. Per això, el nostre objectiu per als pròxims mesos, una vegada tinguem tota la informació econòmica que hem sol·licitat, és presentar una bateria de mesures per mirar de solucionar la situació econòmica de l’Ajuntament de la Jana.
Per tant, demanem l’ajuda de tot el poble, ja que qualsevol idea serà benvinguda. Podeu contactar amb nosaltres mitjançant el nostre correu electrònic [email protected] o contactar amb el nostre portaveu, que està totes les setmanes a l’Ajuntament, els dilluns de 8.00 a 9.30 h i els divendres de 12.00 a 13.30 h, al despatx municipal de BLOC-Compromís (2ª planta).