El portaveu de Compromís per la Jana Domingo Tolós, va presentar la setmana passada dos mocions en l’Ajuntament de la Jana. En la primera, es demanava la cancel·lació dels comptes bancaris en Bankia i el posterior trasllat dels diners de l’Ajuntament a les oficines bancàries de la Jana. En la segona, es proposaven una sèrie de mesures per millorar el funcionament econòmic de l’Ajuntament.

Pel que fa a la primera moció, Domingo Tolós va explicar que “des del grup municipal BLOC-Compromís sempre hem considerat que des de l’Ajuntament s’han de potenciar les empreses, en este cas bancs, que tenen oficines o seus en el nostre poble, ja que donen treball a persones de la Jana. Per tant, considerem que és absurd que l’Ajuntament tinga comptes en bancs que tenen les oficines fora del poble”.

Les propostes d’acord són les següents:

1) Que l’Ajuntament de la Jana tanque els comptes bancaris que té amb Bankia o qualsevol altre banc que no tinga oficina al nostre poble.

2) Que els diners de l’Ajuntament de la Jana es traslladen i es dipositen en les oficines bancàries i seccions de crèdit amb oficina física a la Jana.

3) Traslladar aquesta proposta als Serveis Tècnics Municipals corresponents perquè en el termini d’una setmana efectuen les modificacions aprovades en esta moció.

La segona moció està encaminada a millorar el funcionament econòmic i comptable de l’Ajuntament. Segons Domingo Tolós, “després de detectar deficiències administratives i comptables en l’Ajuntament hem decidit presentar esta moció per millorar el funcionament de l’Ajuntament i fer més transparent tot el procediment administratiu i comptable”.

Les propostes d’acord són les següents:

1) Que tots els pagaments s’efectuen mitjançant transferència bancària i que cada més s’entregue als partits polítics de l’oposició una còpia amb tots els moviments bancaris.

2) Que tota la documentació que entre a l’Ajuntament de la Jana ho faça mitjançant el registre d’entrada, especialment totes les factures.

3) Que no es fraccione el pagament de cap factura.

4) Que se seguisquen els procediments administratius i comptables a l’hora de contractar amb l’Ajuntament i que quede tot reflectit en els documents que recull la llei.

5) Que es trasllade aquesta proposta als Serveis Tècnics Municipals corresponents perquè en el termini d’una setmana s’efectuen les modificacions aprovades en esta moció.