El passat dijous 30 de maig, es van aprovar amb el vot favorable del PP, l’abstenció del PSOE i el vot en contra de Compromís, els pressupostos de la Jana per a l’any 2013, els pressupostos més antisocials de la història democràtica del poble. Uns pressupostos que no solucionen el problema econòmic i que provocaran que augmente l’endeutament del nostre poble.

Com ja vam avançar a l’alcalde abans del Ple, Compromís per la Jana vam votar en contra dels pressupostos presentats pel PP pels següents motius:

1) Perquè considerem que els ingressos dels pressupostos s’han augmentat artificialment en almenys 50.000 euros (sent generosos) i això provocarà que no es puguen cobrir les despeses. Per tant, continuarà augmentant el deute.
Perquè ens fem una idea: l’Ajuntament de la Jana va recaptar l’any 2012 316.000€ i, segons els pressupostos aprovats per PP i PSOE, es pretenen recaptar 502.000€. Que ens expliquen com ho volen fer, si l’única diferència d’ingressos que hi ha és els nous ingressos de l’aigua que són 60.000€ més anuals.

2) Perquè considerem que estos pressupostos no destinen un sol euro a polítiques socials que ajuden les famílies, és a dir, polítiques progressistes. Per exemple, Compromís per la Jana vam proposar a principis de legislatura destinar una partida pressupostària a la gratuïtat dels llibres de text, almenys en l’escola de la Jana, i si fóra possible a tota l’educació obligatòria. Doncs bé, ja ha quedat clar que la resta de grups preferixen gastar-se els diners en altres coses, com es pot vore en els pressupostos.

3) Perquè considerem que estos pressupostos no solucionen els greus problemes econòmics de l’Ajuntament de la Jana. Fa uns mesos vam publicar els diners que l’Ajuntament de la Jana devia al Ministeri, ─al voltant dels 500.000€─, i que ens havien intervingut la meitat dels ingressos. Però això no és tot, l’Ajuntament també deu als bancs.
Per tant, des de Compromís per la Jana pensem que seria més profitós per a tots començar a pensar com pagarem tots eixos diners, que presentar pressupostos amb les dades augmentades i que després no es podran realitzar.

4) Per últim, també volem explicar a tota la gent del poble, que els pressupostos s’haurien d’haver aprovat abans del 31 de desembre del 2012 i ja podeu vore el dia que estem. A tot això hem d’afegir que els pressupostos no són només les dades que hem publicat en este article, sinó que han d’anar acompanyats d’una sèrie de documentació que l’Ajuntament no entrega mai a l’oposició (bases d’execució, plantilla de treballadors amb els seus sous i complements, informes sobre les inversions a realitzar, etc.)

Amb este panorama és amb el que ens trobem. Tot i això, açò només és un resum. Podeu contrastar tota la informació de l’article, als pressupostos d’ingressos i despeses que adjuntem, així com comprovar en què es gasten els nostres impostos.

D’estos pressupostos es desprenen dades tan escandaloses com:

L’Ajuntament destinarà 87.200€ al pagament de préstecs amb el banc i amb el Ministeri, el 17,4% del pressupost.
Es destinaran a festes 74.000€, el 14,8% del pressupost.
Es destinaran al sou de l’alcalde 11.215€ més la part proporcional de la Seguretat Social.

Des del nostre grup polític hem presentat diverses iniciatives per millorar la situació econòmica de l’Ajuntament, com pot ser fer una auditoria dels comptes, llogar les teulades dels edificis per augmentar els ingressos, revisar els contractes de servicis com la brossa i el telèfon o que l’Ajuntament es quede la gestió de l’aigua. En algunes ens han fet cas en altres no, però ningú ens podrà negar que hem aportat solucions positives per al poble des de l’oposició.

Ara bé, el que no estem disposats  és a donar suport a uns pressupostos antisocials que no solucionen el problema econòmic de l’Ajuntament de la Jana.

 

Pressupost ingressos 2013, clica damunt per ampliar
Pressupost ingressos 2013, clica damunt per ampliar
Pressupost despeses 2013, clica damunt per ampliar
Pressupost despeses 2013, clica damunt per ampliar