El portaveu de Compromís per la Jana, Domingo Tolós, ha presentat una sol·licitud a l’Ajuntament, on demana a l’alcalde que convoque el Consell Agrari Local urgentment i aclarisca per què no s’està aplicant el Pla de cremes que es va aprovar en el Consell Agrari d’ara fa un any.

Ara fa un any es va reunir el Consell Agrari Local i entre tots vam elaborar un Pla de cremes local, que finalment no es va poder aplicar perquè l’Ajuntament va enviar la documentació fora de termini. Llavors vam decidir que com ja estava acabat per a l’any 2013 s’enviaria dins dels terminis establerts i així ja podria entrar en vigor”, ha afirmat el portaveu de Compromís.

Les últimes setmanes, han sigut molts els llauradors i llauradores que s’han adreçat al nostre grup polític preguntant-nos per què no podien cremar les restes de la poda d’olivera que s’han quedat als bancals. Davant d’esta situació em vaig adreçar a l’Ajuntament i vaig comprovar in situ que continuem sense Pla de cremes local”, ha indicat Tolós.

Davant d’esta situació, Compromís per la Jana hem decidit presentar una sol·licitud per demanar la convocatòria urgent del Consell Agrari Local i que l’alcalde explique per què no s’està aplicant el Pla de cremes local i, en el cas que la documentació no estiga aprovada per les institucions corresponents, per què l’Ajuntament no ha fet la seua faena i que es depuren les responsabilitats.

Per concloure, des de Compromís per la Jana considerem que l’Ajuntament hauria de tindre més en compte els llauradors i les llauradores, ja que l’agricultura juntament amb la ramaderia són el principal motor econòmic del poble i no és tolerable de cap de les maneres que no puguen fer la seua faena perquè l’Ajuntament de la Jana no complisca amb les seues obligacions.