El Portaveu de Compromís per la Jana Domingo Tolós ha presentat en el registre de l’Ajuntament de la Jana una moció on es demana que l’Ajuntament de la Jana es posicione en contra del projecte Castor i demane a les institucions autonòmiques i estatals que aturen i desmantellen el projecte d’emmagatzematge de gas, conegut com Projecte Castor.

El portaveu de Compromís per la Jana Domingo Tolós ha manifestat que: “des de Compromís per la Jana pensem que esta moció s’hauria d’aprovar amb la unanimitat dels tres grups polítics de l’Ajuntament, ja que els terratrèmols que ha provocat el projecte Castor són un perill per a tota la ciutadania de la Jana i tota la comarca i la gent està molt preocupada i així ens ho ha fet saber”.

Segons Domingo Tolós: “l’Ajuntament de la Jana ja es va posicionar en contra del fracking mitjançant una moció que vam presentar Compromís per la Jana, que posteriorment vam modificar per tal de que tots els grups li donaren suport. Ara també estem disposats a esmenar la nostra moció si això provoca la unió de tot l’Ajuntament contra el projecte Castor, un projecte que ja s’ha demostrat que no portarà cap benefici com ens volien fer creure”

La moció que Compromís per la Jana hem presentat consta dels següents punts d’acord:

1) Aturada definitiva de l’emmagatzematge de gas dins del mar.

2) Desmantellament del projecte Castor.

3) Informació i transparència a la ciutadania tant per part de l’empresa com de les administracions competents.

4) Que s’adopten les mesures preventives necessàries per tal de protegir a la població en cas d’accident.