En l’últim ple ordinari que es va celebrar en l’Ajuntament de la Jana es van tractar una sèrie de punts que des de Compromís per la Jana considerem molt importants i que la gent del poble hauria de saber.

Les mocions presentades pel portaveu de Compromís per la Jana, Domingo Tolós, van ser les següents:

Moció on demanàvem la paralització de la injecció de gas i posterior desmantellament del Projecte Castor, es va aprovar per unanimitat.

Moció on demanàvem el tancament dels comptes de l’Ajuntament en Bankia i trasllat de tots els diners a les oficines del poble. Es va aprovar per unanimitat, però volem recordar que esta moció va entrar en al registre de l’Ajuntament a principis  d’any i era el tercer ple que es debatia degut a la incapacitat de l’alcalde en gestionar els comptes bancaris en les dos oficines del poble. Finalment i després de la insistència de Compromís per la Jana tots els diners de l’Ajuntament es dipositaran en les dos oficines que hi ha al poble.

Lligades a la moció anterior, hi havia dos mesures més que es van aprovar per unanimitat

– Que a partir d’ara tots els pagaments de l’Ajuntament es faran mitjançant transferència bancària.
– Que cada mes es passarà a l’oposició un extracte amb tots els moviments bancaris que realitze l’Ajuntament.

Esta mesura basada en la transparència també va costar de portar endavant per unanimitat, ja que l’alcalde i el secretari en un principi estaven en contra.

En el torn de precs i preguntes el portaveu de Compromís per la Jana Domingo Tolós es va queixar de que hi ha molts temes pendents des del principi de legislatura i l’alcalde i l’equip de govern del PP no fan res per solucionar-ho, com són:
– Les cases en roïnes que molesten molt als veïns i veïnes del poble.
– La casa que ha caigut al costat de la Sènia de la Nofra
– Contestació per escrit del deute am la companyia Electra, demanada l’11 de març
– Informes econòmics mensuals de diferents mesos amb molt de retard.
– Incompliment periodicitat dels plens.
– Obres de remodelació del polisportiu pendents de fer
– Comissions informatives de festes i fira sense convocar
– Arreglar desperfectes d’alguns carrers, que hem denunciat diverses vegades
– Pendent de convocar el Consell Agrari per a tractar el pla de cremes
– Que l’Ecoparc vinga un dia per la vesprada

A més de les coses que arrastrem des del principi de legislatura, Domingo Tolós va denunciar que considerava indecent que l’Ajuntament de la Jana es gastés 1000 euros en el dinar de la Mare de Déu i més tenint en compte la situació en la que es troba l’Ajuntament de la Jana i va proposar que l’Ajuntament i la seua llarga llista d’invitats mengen el mateix que la resta de la gent del poble.

Per últim i davant la insistència de molta gent que ens ha fet arribar la seua queixa, li vam preguntar a l’alcalde, si havia pagat posteriorment l’entrada de totes les persones afins al PP d’altres pobles que van entrar gratis a les orquestres de festes dels dies 30 i 31 d’agost. La resposta de l’alcalde va ser esperpèntica. Primer va negar que ningú entrés gratis, després davant l’evidència que estava mentint, no va tindre més remei que reconèixer que era normal convidar als regidors i alcaldes d’altres poblacions. Domingo Tolós li va contestar que li pareixia molt malament que regidors i alcaldes del PP d’altres poblacions entraren gratis a les orquestres, quan tota la gent del poble paga 10 euros i a més li va replicar, que no eren només alcaldes i regidors els que havíen entrat debades, sinó molta més gent. Perquè a més de vore-ho directament, més de 30 persones del poble es van adreçar a nosaltres per a queixar-se del que consideraven una estafa als veïns i veïnes de la Jana.