El portaveu de Compromís per la Jana, Domingo Tolós, ha presentat esta setmana en el registre de l’Ajuntament una moció on es demana la retirada del polèmic avantprojecte de llei dels drets del concebut i de la dona embarassada. També ha presentat una sèrie de preguntes, per demanar informació a l’Ajuntament sobre les entrades dels bous de la Diputació que està investigant la Fiscalia.

Pel que fa a l’avantprojecte de llei, la moció especifica clarament que un fill no ha de ser mai una imposició i s’insisteix en el fet que la maternitat lliure ha de ser un dret absolutament inqüestionable per qualsevol força política i govern. Així doncs, s’hi demana la retirada de l’avantprojecte de llei orgànica per a la protecció de la vida del concebut i dels drets de la dona embarassada, per entendre que esta proposta de llei vulnera en gran mesura la llibertat de la dona en relació a la seua maternitat, coarta la seua capacitat de decisió i posa en greu risc la seua salut sexual i reproductiva.

D’altra banda, durant esta setmana s’ha presentat una sol·licitud d’informació a l’Ajuntament, per aclarir el tema de les entrades dels bous que es compraven a la Diputació de Castelló. Com ja és sabut, la Fiscalia ha imputat Carlos Fabra i Francisco Martínez per esta qüestió i, des de Compromís per la Jana, volem saber quants diners dels impostos dels janencs i janenques es van malgastar en la compra d’estes entrades i perquè no es van dedicar estos diners a coses més profitoses que beneficiaren tot el poble.

També volem recordar que va ser el portaveu de Compromís per la Jana Domingo Tolós qui va portar al ple de l’Ajuntament la proposta de deixar de comprar entrades i dedicar estos diners a altres activitats o infraestructures que beneficiaren directament tots els veïns i veïnes del poble i així es va acordar per unanimitat.