Quo vadis

El dijous 6 de març per la vesprada, després de més de tres mesos, vam tindre ple ordinari a l’Ajuntament de la Jana. El ple més poc democràtic del que portem de legislatura, degut a les continues interrupcions per part d’una regidora del PP al portaveu de Compromís per la Jana. A més, en una intervenció final per part de l’alcalde sense opció a rèplica, va llançar sobre Compromís per la Jana una sèrie d’acusacions totalment falses que desmuntarem en la part final d’este article.

En la primera part del ple hi havien tres mocions que va presentar el nostre grup. En la primera demanàvem posicionar-nos en contra de la llei Gallardón de l’avortament, que atempta contra el dret a decidir de les dones i ens endarrerix més de 30 anys, després d’un xicotet debat es va aprovar amb els vots a favor de Compromís i el PSOE i l’abstenció del PP.

En la segona moció demanàvem que l’Ajuntament de la Jana inste a la Conselleria d’Educació a pagar les ajudes dels llibres de text i material escolar als pares i mares de l’escola de la Jana, corresponents al curs escolar 2012-2013. Es va aprovar per unanimitat.

En la tercera moció instàvem a la Conselleria d’Educació a que mantinga el cicle d’Administració i Finances en l’Institut de Sant Mateu, que havia suprimit la Conselleria per a este curs, també es va aprovar per unanimitat. L’alcalde va acusar a Compromís per la Jana de contar mentides pel facebook sobre la seua assistència i justificació a una reunió en l’Institut de Sant Mateu on es va tractar la supressió de línies. La realitat és la següent: l’alcalde no va acudir a la reunió ni va justificar davant del centre la seua assistència, si ho va fer davant d’un regidor de l’Ajuntament de Sant Mateu com ell diu, poc ens importa. La seua obligació era acudir a eixa reunió per a defensar als alumnes de la Jana i si és incapaç de fer la seua faena o de delegar-la amb algú altre, que renuncie també al seu sou, que cada mes ens costa vora 1200 euros o més (perquè encara no hem pogut consultar la seua nòmina).

En la segona part del ple, l’alcalde va informar sobre una sèrie de coses, de les que no teníem informació abans del ple (judici Basilio, ecoembes, subvenció AVEN..) per tant, ho explicarem més detalladament en un altre article, després d’estudiar-nos tota la documentació.

En la tercera part del ple, en precs i preguntes, el portaveu de Compromís li va fer una sèrie de preguntes a l’alcalde sobre sol·licituds d’informació que anem presentant al llarg dels mesos i que sempre ens diu que són per a la pròxima setmana, però eixa informació no arriba mai, una espècie del dia de la marmota on sempre sentim les mateixes paraules de l’alcalde però la faena no arriba mai, la sol·licitud d’informació no arriba mai, les factures de l’Ajuntament no arriben mai, en definitiva, la decència i les bones pràctiques no arriben mai. Un bon exemple d’estes males pràctiques són els informes econòmics mensuals, que en un acord plenari es va decidir que s’entregarien als regidors de l’oposició cada mes i des d’agost de 2013 no tenim cap d’estos informes.

En una de les seues intervencions Domingo Tolós li va dir a l’alcalde que era una vergonya com portava els plens, ja que a cada intervenció seua era interromput o bé per l’alcalde o be per una regidora, que en una de les seues interrupcions li va retreure al portaveu de Compromís la utilització d’un dels ordinadors de l’Ajuntament, com si l’ordinador fora seu, hi ha personatges que encara no han entès el que és un ajuntament democràtic.
I ja al final del ple, l’alcalde va dir que volia afegir una cosa i va llançar una sèrie de mentides sobre Compromís per la Jana que anem a explicar a continuació:

1) Va insinuar que Compromís per la Jana tenia poca sensibilitat i va mesclar la convocatòria dels plens, amb la mort d’un familiar d’una regidora i la denuncia de Compromís per la Jana davant de la Defensora del Pueblo i la Sindicatura de Greuges. Podríem dir-li directament que és de miserables fer estes afirmacions, però no anem a fer-ho, perquè ens posaríem a la seua altura. Anem a debatre-ho amb documents que és el nostre estil.
Durant tota la legislatura ens hem vingut queixant de que no es convocaven els plens quan tocava, en quasi totes les actes es pot comprovar, però a més tenim registrades tres sol·licituds demanant que es convoquen els plens quan tocava (13 de juliol de 2012, 24 de gener de 2013 i 6 de maig de 2013) Per tant, l’alcalde estava més que avisat de que no es feien les coses bé, així que no ens vinga ara amb històries, que ja el coneixem massa bé.

2) També va acusar a Compromís per la Jana de denunciar a un regidor del PSOE, ens agradaria que al pròxim ple ens portara la denuncia del jutjat o qualsevol altre organisme oficial on conste que Compromís ha denunciat a un regidor del PSOE.

3) Per últim i continuant amb les mentides, va afirmar que Compromís per la Jana votava en contra de tot el que portava el PP al ple (que tenim que votar si en tota la legislatura només han portat a ple dos mocions? i per cert, la del parany es va aprovar també amb el nostre vot). No anem a repassar totes les votacions que s’han fet durant la legislatura perquè ens portaria massa temps, en esta pàgina web es pot comprovar que algunes vegades hem votat a favor, altres en contra i altres ens hem abstés i així ho continuarem fent perquè nosaltres votem a favor de les coses que considerem que són beneficioses per a la Jana, no les que són beneficioses per al PP. Perfectament podríem votar en contra de tot el que presenten, també estaríem en el nostre dret, però ni ho hem fet, ni ho farem, no és el nostre estil. Per acreditar el que estem dient, anem a posar-li l’exemple de les dos votacions més importants de l’any, els pressupostos i el POYS. Pel que fa als pressupostos, sap perfectament perquè votem en contra, en esta pàgina web ho hem explicat cada any. En canvi el POYS a excepció del primer any on l’alcalde va falsificar uns documents, hem votat a favor i va ser precisament el grup municipal de Compromís per la Jana el que va consensuar les obres per als tres anys, una de cada grup polític.

Per acabar amb tots estos aclariments que no vam poder fer en el ple, perquè l’alcalde no ens va deixar replicar, li voldríem aclarir una sèrie de coses per a que li queden clares. Nosaltres no estem a l’Ajuntament per aplaudir el que faça o no faça l’alcalde ni per a riure-li les gracietes com potser faça algun altre regidor o regidora, a nosaltres ens van votar per a treballar i portar a l’Ajuntament les propostes del nostre programa electoral i així ho continuarem fent perquè és el que ens demanen els veïns i veïnes del poble, per cert, moltes de les propostes venen d’ells i som el grup polític que de llarg ha presentat més propostes. Al mateix temps, continuarem denunciant les injustícies com vam fer la setmana passada davant del Síndic de Greuges i la Defensora del Pueblo, perquè és la nostra obligació com a oposició.

Sabem que a l’equip de govern del PP els molesta la nostra presència, el nostre treball i les nostres reivindicacions i això ens ompli de satisfacció perquè és el senyal que anem pel bon camí, així que tindran que aguantar-nos almenys fins a les pròximes eleccions on els vots de la ciutadania de la Jana posaran a cadascú al seu lloc.

Arxivat en: General

Comentaris

  1. Ele diu:

    Jo un dia, fa molt de temps, també vaig fer servir un dels ordenadors que hi ha o hi havia a l’ajuntament a disposición dels veins. Me confesso culpable.
    Quin pes que m’acabo de treure de damunt.
    Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *