En este article anem a explicar a tota la gent del poble com ha actuat l’alcalde de la Jana en el tema de les dos beques de la Diputació de Castelló, però que es pot generalitzar a qualsevol altre tema de l’Ajuntament

Comencem des del principi, en l’últim ple ordinari de l’Ajuntament de la Jana (6 de març) l’alcalde va explicar que la Diputació de Castelló havia concedit dos beques a l’Ajuntament de la Jana, com a la resta de poblacions de menys de 1000 habitants, per a que dos estudiants pogueren treballar en l’Ajuntament durant tres mesos, cosa que ja sabíem perquè s’havia publicat al BOP a principis de febrer.

I aquí, ja van començar les mentides quan l’alcalde va afirmar: “que este any l’Ajuntament de la Jana acceptava les beques perquè hauria de posar menys diners que l’any passat” això és totalment fals, perquè les bases de les beques són exactament iguals, només cal anar al BOP i comprovar-ho. I tot això no ve de nou, perquè l’any passat el portaveu de Compromís Domingo Tolós es va queixar en un ple que l’Ajuntament de la Jana havia perdut les dos beques i l’oportunitat de donar faena a dos estudiants durant els tres mesos d’estiu.

Però tornant al ple, una vegada tots els grups van acceptar quedar-se amb les dos beques de la Diputació, l’alcalde va dir que ell havia pensat dedicar una beca per a monitor/a de l’Estiu Viu i que els grups de l’oposició plantejaren propostes per a l’altra beca. Així es va decidir i va acabar el ple.

Després de consultar el que s’havia fet en altres pobles i consultar a diferents veïns i veïnes del poble, vam decidir presentar una sol·licitud que anés destinada a l’àrea de Serveis Socials.

Doncs bé, al cap de pocs dies l’alcalde va comunicar al portaveu de Compromís Domingo Tolós que havia parlat amb l’assistenta social i li havia dit que no era factible una beca en l’àrea de Serveis Socials perquè no tindria res que fer, una altra mentida de l’alcalde, ja que al divendres següent Domingo Tolós va parlar amb les dos assistentes socials i li van dir que amb eixa beca es podrien fer varies coses, per exemple tallers per a la gent gran, que havien tingut molta acceptació en pobles veïns.

Quan Domingo Tolós va tornar a parlar amb l’alcalde, es va trobar amb que les bases de les dos beques estaven redactades i publicades en la pàgina web de la Jana, unes bases que per cert no van ni redactar perquè se les van copiar del poble del costat, unes bases en les que no es valora els coneixements de valencià i on els cursos de formació no es valoren segons les hores, sinó segons la quantitat. Per exemple, tres cursos d’una hora cadascun puntuen el triple que un curs de més de 100 hores. També considerem que estes beques que duraran tres mesos s’han redactat per a treballar en l’Estiu Viu, però això només dura un mes, que faran la resta dels mesos? La nostra proposta anava encaminada en aconseguir un nou redactat de les bases, per tal de que quedés clar que una beca seria per a una persona de l’àmbit educatiu i l’altra beca per a una persona de l’àmbit dels serveis socials i no hi hagués confusió, però l’alcalde es va tancar en banda i no va voler modificar res.

Davant d’este despropòsit en la redacció de les bases, en la planificació de les beques i en el funcionament caciquil per part de l’alcalde a l’excloure les propostes de l’oposició que ell mateix va proposar, considerem que no volem ser part d’esta farsa i hem decidit no participar en el procés de selecció i adjudicació de les dos beques i així ho hem demanat a l’Ajuntament mitjançant una sol·licitud.