Jordi Sebastià, cap de llista Primavera Europea, coalició en què està integrat Compromís per a les eleccions europees, va estar a la Jana, on va visitar les oliveres mil·lenàries, acompanyat pel portaveu local de Compromís, Domingo Tolós. Posteriorment, es va reunir amb representants de llauradors, ramaders i cooperatives que el van informar sobre els problemes que afecten el sector i les possibles solucions que es poden aplicar des del Parlament Europeu.

Oliveres mil·lenàriesDurant la visita, Jordi Sebastià va assenyalar: “Les oliveres mil·lenàries de la Jana són un patrimoni natural únic a Europa, ja que en cap altre lloc del continent trobem una concentració d’oliveres d’estes característiques (1000 oliveres mil·lenàries en 19 Km quadrats). Per això, treballaré des del Parlament Europeu per donar a conèixer este patrimoni i que tinga el reconeixement que es mereix.”

Oliveres mil·lenàriesUna vegada acabada la visita a les oliveres, es van reunir amb representants de llauradors, ramaders i cooperatives agràries. En esta reunió, els representants del sector agrari i ramader van explicar una llarga llista de problemes que afecten el sector agrari i que, al seu parer, es podrien solucionar des de l’àmbit europeu. En la reunió es va parlar de la PAC, del sector de l’oli i dels fruits secs, del tractament d’animals morts de les granges, del sector elèctric i molts altres temés d’interès, Jordi Sebastià es va comprometre a portar i abordar tota la problemàtica exposada des del Parlament Europeu, ja que per a Compromís la prioritat són els llauradors i ramaders valencians, a diferència d’altres partits polítics de l’Estat que prioritzen altres territoris.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de la Jana, Domingo Tolós, es va mostrar molt content i satisfet del fet que, en plena campanya electoral, Jordi Sebastià s’interessés pels problemes de llauradors i ramaders, ja que des de Comrpomís per la Jana sempre s’ha considerat de vital importància per a la supervivència del nostre poble tindre un bon sector agrari i ramader. Per últim, Domingo Tolós va convidar Jordi Sebastià a tornar a visitar el nostre poble quan siga eurodiputat i continuar treballant en benefici dels llauradors i ramaders de la Jana i el Maestrat.