Després de sis mesos, l’alcalde de la Jana encara no ha presentat els pressupostos de l’any 2014, i això que segons la Llei General Pressupostària, els pressupostos s’hagueren hagut de presentar abans del 31 de desembre de 2013.

«En diferents ocasions d’esta legislatura, des de Compromís per la Jana, hem denunciat que l’alcalde no presenta els pressupostos en els temps que indica la llei pressupostària, però el d’este any ja ha passat tots els límits de la indecència política. En mig any, ni ha presentat els pressupostos, ni s’ha reunit la Comissió d’Hisenda per a tractar els assumptes previs, ni pareix que tinga intenció de fer res. En tota la legislatura, i estem a punt d’acabar-la, només s’han aprovat uns pressupostos», ha assenyalat el portaveu de Compromís a la Jana.

«L’Ajuntament de la Jana es troba en una molt difícil situació econòmica, a causa de la intervenció del Ministeri del 50% dels ingressos de l’Ajuntament. I que fa l’Ajuntament per solucionar la situació? Doncs, per començar no presenta els pressupostos quan cal, tampoc ha fet cap pla de viabilitat econòmica per tractar de sortir d’esta situació i, per acabar-ho d’arreglar, amaga la informació econòmica als regidors de l’oposició o almenys al nostre grup municipal», sentenciava Domingo Tolós.

«El tàndem format per l’alcalde i el secretari estan boicotejant la tasca fiscalitzadora de l’oposició, ja que estan negant de manera sistemàtica informació econòmica que hauria d’estar a disposició dels regidors de l’oposició i, fins i tot, alguna a disposició dels veïns i veïnes del poble. Entre la molta informació que hem demanat i ens amaguen hi ha: la liquidació dels pressupostos, els contractes dels treballadors de l’Ajuntament, la nòmina de l’alcalde, contractes de serveis com la recollida de basures, els informes trimestrals de morositat i molts altres expedients relacionats amb temes econòmics. Ens agradaria saber què és el que amaguen per a negar-nos esta informació», va indicar Domingo Tolós

Segons Compromís per la Jana, l’Ajuntament de la Jana en temes econòmics no deixa de sorprendre cada setmana que passa, ja que fa poques setmanes en la pàgina web del Ministeri d’Hisenda es publicava el deute viu dels ajuntaments i el de la Jana a 31 de desembre superava els 600.000 euros, quan l’any anterior era de 300.000. A més, esta setmana la Sindicatura de Comptes classificava l’Ajuntament de la Jana com un dels ajuntament més poc transparents del País Valencià, ja que no ha presentat el Compte General dels anys anteriors. Per a Compromís, si la intenció de l’equip de govern del PP era enfonsar econòmicament l’Ajuntament, caldrà felicitar-los perquè ho estan fent molt bé.