En un ple celebrat a finals de 2013 es va acordar destinar 30.000€ a l’amortització de part del deute de més de 600.000€ que devem tots els veïns i veïnes de la Jana. En el ple d’ahir, ni l’alcalde, ni la regidora d’hisenda, ni el secretari-interventor sabien on estaven estos diners i lògicament el deute no s’havia amortitzat. Este va ser un dels punts que es van tractar en el plenari d’ahir, a continuació farem un resum i després tornarem a parlar sobre este tema, perquè això és molt greu.

Després d’aprovar l’acta del ple anterior, el segon punt de l’ordre del dia era la moció presentada pel portaveu de Compromís, Domingo Tolós, on demanàvem que l’Ajuntament de la Jana instés al govern de l’Estat a convocar un referèndum on es pregunte a la ciutadania sobre el model d’Estat. La moció es va aprovar amb el vot favorable dels regidors de Compromís i el PSOE i el vot en contra dels regidors del PP.

El següent punt de l’ordre del dia era els POIS (2014/2015) com encara no estaven els projectes no es va poder avançar amb el tema, recordem que les obres són: per al 2014 reforma del cementiri a proposta del PSOE i per a 2015 convertir la pista de ball en una plaça oberta a proposta de Compromís. Cal ressenyar que el portaveu de Compromís es va mostrar favorable a que les obres dels POIS les facen sempre empreses de la Jana.

En l’altre punt de l’ordre del dia es va tractar el tema econòmic. L’equip de govern va presentar unes factures de 2013 per a fer un reconeixement extrajudicial de crèdit, que es va votar favorablement. El portaveu de Compromís, amb la liquidació dels pressupostos de 2013 a la ma, va preguntar diferents vegades on estaven els 30.000€ que s’havien de destinar a amortitzar el deute, perquè segons les dades econòmiques de l’Ajuntament a 31 de desembre només hi havia 16.000€ en els comptes de l’Ajuntament. Després de preguntar-ho diverses vegades, ni l’alcalde, ni la regidora d’hisenda, ni el secretari/interventor sabien on estaven eixos diners.

Des de Compromís per la Jana considerem un fet molt greu que passen estes coses i els pròxims dies demanarem explicacions a l’equip de govern del PP de la Jana per a vore en que s’han gastat estos diners o per a saber on han fet cap. Si el problema continua i no ens aclarixen res, demanarem a la resta de l’oposició la possible convocatòria d’un ple extraordinari per a tractar el tema i presentarem un informe davant la Sindicatura de Comptes per a que envien un tècnic a auditar els comptes de l’Ajuntament de la Jana.

La part de precs i preguntes l’ha deixem per a un article posterior, perquè estem a l’espera d’informació que ens ha de facilitar l’Ajuntament.