En l’últim Ple, que va tindre lloc al mes de juliol, el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de la Jana Domingo Tolós va fer una sèrie de precs i preguntes a l’equip de govern del PP de la Jana. Ací en teniu un resum.

PRECS

El portaveu de Compromís per la Jana va demanar a l’alcalde que no es torne a repetir en les festes d’agost d’enguany la situació de l’any passat, on es va convidar la militància del PP de la comarca a entrades i consumicions gratuïtes. Des de Compromís per la Jana, considerem inacceptable que s’utilitzen els diners dels veïns i veïnes per a convidar els amiguets. Més de 30 persones del poble es van dirigir al nostre grup polític denunciant esta situació.

També va demanar que es fera el més prompte possible la reunió amb el constructor del poliesportiu, per tal de solucionar el tema de les obres pendents.

PREGUNTES

1)    Com està la situació de la denúncia de Basilio contra l’Ajuntament de la Jana per impagament?

L’alcalde va respondre que Basilio ha tornat a recórrer i, per tant, s’allargarà uns mesos més. Des de Compromís per la Jana, considerem que esta situació ens està sagnant econòmicament, ja que als diners que haurem de pagar finalment a l’empresa, s’han de sumar els honoraris de l’advocada que ja pugen a uns quants milers d’euros.

2)    Per què l’Ajuntament de la Jana va anunciar que la quota de cada xiquet de l’Estiu Viu costaria 5 euros i finalment en va costar 25?

L’alcalde va respondre que ell no tenia res a vore amb els preus de l’Estiu Viu, que les tarifes les havia posat l’AMPA i que ell no se’n sabia res. Des de Compromís per la Jana, considerem que l’Ajuntament de la Jana és el responsable d’esta activitat municipal i, per tant, hauria hagut d’assumir eixa despesa, perquè tots els xiquets i xiquetes del poble tinguen les mateixes oportunitats.

3)    Per què l’Ajuntament de la Jana no contesta les instàncies dels veïns i veïnes del poble, per exemple, les de la gent que té problemes amb l’aigua?

L’alcalde va respondre que ja mirarien de solucionar el problema. Des de Compromís per la Jana, hem denunciat en diverses ocasions, també en legislatures anteriors, el mal costum de no contestar les instàncies. Al mateix temps pensem que no s’està invertint ni un euro en les infraestructures de l’aigua com es va acordar en el Ple.

4)    Per què l’alcalde cobra 934 euros al mes, quan al ple es va aprovar que en cobraria 800?

L’alcalde va dir que cobrava el que s’havia acordat en el Ple. Tot i això, Compromís per la Jana ha tingut accés a un document on es certifica que el sou de l’alcalde és de 934 euros al mes. Per tant, les pròximes setmanes mostrarem el document perquè s’enteren tots els veïns i veïnes del poble. Mentrestant estem a l’espera de que l’alcalde faça públiques totes les seues nòmines des del mes de juny de 2011 fins a l’actualitat, juntament amb les quotes pagades a la Seguretat Social.