Compromís per la Jana hem presentat esta setmana un escrit en el registre de l’Ajuntament on denunciem les pràctiques poc democràtiques del govern del PP, en el funcionament, organització i gestió econòmica de les festes d’agost. També li hem anunciat a l’alcalde i a la regidora de festes que el portaveu de Compromís per la Jana, Domingo Tolós assistirà als actes de les festes d’agost de 2014 per respecte a totes aquelles persones que representem i pel respecte a la institució de l’Ajuntament de la Jana, però aquí s’acaba la nostra participació en les festes.

Fa un any que es van celebrar les festes d’agost de la Jana i la comissió informativa de festes, on estan representats els tres grups municipals de l’Ajuntament no s’ha reunit, tampoc s’han presentat els comptes econòmics corresponents a les festes de 2013, ni tenim accés a l’expedient de contractació de les orquestres, que curiosament és la mateixa empresa dels últims tres anys, no es complixen els acords plenaris que afecten a les festes d’agost com la contractació de música en valencià. Tampoc se’ns ha comunicat la nova ubicació dels bous, ni se’ns ha preguntat si tenim pensat algun acte alternatiu per afegir a les festes, ni res de res” ha assenyalat el portaveu de Compromís.

Totes les persones que formem Compromís per la Jana considerem que les decisions importants que afecten a les festes d’agost les hauria d’aprovar el ple. Per exemple, el programa i les dates de les festes d’agost i això, s’hauria d’aplicar a qualsevol festa pagada amb diners municipals. Si el que és vol, és donar participació a la gent, com des de Compromís sempre hem defensat, s’ha d’aprovar un reglament de participació ciutadana. L’alcalde no pot usurpar al ple competències que li són pròpies per atribuir-se-les a ell mateix. Per últim, considerem que el model de festes d’agost, s’ha d’adaptar al segle XXI amb noves activitats, una programació més actual i una nova manera d’organització més transversal, participativa i sobretot més democràtica. Els pròxims mesos, després d’un procés de participació ciutadana real presentarem el model de festes que Compromís oferirà al poble de la Jana per a les pròximes eleccions. Per últim, desitgem a tots els veïns i veïnes del poble que passen un bon estiu, nosaltres tornarem al setembre” ha conclòs Domingo Tolós.