Sebastià: “Volem la màxima protecció pels arbres centenaris tant del municipi de La Jana com al llarg del País”

L’Eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha preguntat per escrit a la Comissió Europea per la poda per part de l’empresa de manteniment de la línia elèctrica del municipi de La Jana (Castelló), d’un dels arbres centenaris que hi ha en el paratge conegut com L’Engolidor. Aquest fet vulnera la llei 4/2006 de patrimoni arbori de la Comunitat Valenciana.
Per a l’eurodiputat de la coalició Primavera Europea, “aquest fet és més significatiu del que sembla, ja que la normativa europea en matèria mediambiental, és molt clara, instant als estats a protegir estrictament les espècies animals i vegetals amenaçades, com és el cas”.
“La manca de cultura en temes de medi ambient és alarmant per part de les diferents administracions, veient-se reflectida en una nul·la sensibilitat per protegir el nostre patrimoni paisatgístic, al no donar directrius clares i concretes del tractament i protecció que han de tenir, per exemple, aquests arbres centenaris” ha afegit Sebastià.
Ha finalitzat l’eurodiputat de Compromís, recordant, “demanem, a més, que la Comissió inste al Govern de l’estat a protegir els roures centenaris i que es realitze una normativa per evitar que les línies de mitja i alta tensió passin per espais i paratges protegits”.