L’equip de govern del PP enganya als veïns i veïnes de la Jana amb la taxa de recollida de basures

En el Ple municipal que va tindre lloc el 13 d’agost de 2013 es va aprovar una moció, presentada pel grup municipal de Compromís, on demanàvem que es posés en marxa el procés per a la convocatòria d’un concurs públic obert, per tal d’adjudicar el servei de recollida de RSU. Ha passat un any i mig i el PP que governa l’Ajuntament encara no ha tret el concurs i els veïns i veïnes del poble continuem pagant de més per este servei.

Quan va començar la legislatura, concretament l’1 de gener de 2012 l’alcalde de la Jana va signar un contracte de recollida de basura per a la Jana amb l’empresa TETMA. Este contracte es va adjudicar sense cap tipus de publicitat i sense cap oferta alternativa d’altra empresa de recollida de basures. Per tant, queda prou clar que el que es pretenia era beneficiar clarament TETMA”, ha assenyalat Domingo Tolós.

“Després de vore el contracte, vam decidir que la millor manera que els ciutadans de la Jana pagàrem menys diners era convocar un concurs públic, on cada empresa presentara el seu servei i la seua proposta econòmica. D’esta manera podríem comparar entre les diferents ofertes i triar la millor, per tal de tindre un millor servei i un cost més barat. Per això vam presentar la moció que finalment es va aprovar en el Ple. D’això fa més d’un any i mig i l’equip de govern del PP encara no l’ha convocat”, ha indicat el portaveu de Compromís.

Segons el contracte signat entre TETMA i l’alcalde de la Jana, en el punt quart diu que el contracte té una duració d’un any, prorrogable d’any en any. Per tant, l’alcalde de la Jana ha pactat almenys en dos anys consecutius (1 de gener de 2014 i 1 de gener de 2015) amb l’empresa la pròrroga del contracte, contradient el que es va aprovar en el Ple, i el que és pitjor no facilita al regidor de Compromís la còpia del contracte prorrogat, després de demanar-ho per escrit en el registre unes quantes vegades.

Este contracte i tot el seu procés posterior fa molta mala olor, ja que a més d’adjudicar el contracte directament sense publicitat i sense competència d’altres empreses, l’equip de govern del PP es nega a convocar el concurs públic i es dedica a amagar la informació que li demanem sobre la pròrroga del contracte. Però el pitjor de tot és que està jugant amb els diners dels veïns i veïnes de la Jana, perquè amb el nou contracte estem segurs que tindríem un millor servei i possiblement un cost inferior al que paguem ara”, ha conclòs Domingo Tolós.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *