La Generalitat Valenciana hauria de permetre cremar les restes de poda la setmana després de Pasqua

Com tots els anys la Generalitat Valenciana no permetrà durant les vacances escolars de Pasqua (enguany de l’1 al 14 d’abril) fer foc en tot el territori valencià. Esta prohibició provoca que els llauradors que estan en plena campanya de la poda de cultius com l’olivera no puguen cremar les restes de la poda, cosa que provoca un endarreriment del treball diari en el camp.

“La Generalitat Valenciana governada pel PP demostra una vegada més el seu desconeixement del treball que fan els llauradors en el camp, ja que resulta bastant insòlit que durant quasi quinze dies no es puga fer cap foc en el camp, especialment en aquells llocs de cultiu on el risc d’incendi és nul. Per exemple, en els camps d’oliveres de la Jana. Esta prohibició provoca que el treball de la poda de les oliveres es pare durant dos setmanes i provoca malestar en els llauradors ”, ha assenyalat Domingo Tolós.

Des de Compromís per la Jana considerem positiu que durant les vacances de Pasqua es restringisca el foc en aquelles zones de muntanya on hi ha perill d’incendis forestals, especialment en zones d’acampada o zones recreatives, però d’això a la prohibició total que aplica la Generalitat Valenciana hi ha una diferència molt important.

“A més de la prohibició de fer foc durant dos setmanes en Pasqua, molts anys ens trobem que a causa de les inclemències meteorològiques, este període s’allarga encara més temps. Per exemple, enguany vam tindre durant el mes de març una setmana de pluges fortes, després una setmana de vent fort que pràcticament ha enllaçat amb les vacances de Pasqua, per tant, hem estat pràcticament un mes sense poder cremar les restes de poda. Considerem que la Generalitat Valenciana hauria de tindre en compte tots estos aspectes i no prendre mesures tan radicals contra els llauradors com és la prohibició total de fer foc”, ha conclòs Domingo Tolós.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *